Langrenn Løping

Du blir bedre på det du øver på

bedre-over

Hørt det før? Ja, det er som med alt. Du blir bedre på det du øver på og repeterer gang på gang.

Mange har erfart at det å være god i noe og beherske en ting bedre enn noe annet ofte henger sammen med at man synes det er artig og har gjort det mange ganger. Slik er det med det meste.

Noen liker å gå skøyting og behersker det kanskje bedre enn klassisk. Hver gang de da tar på seg klassiskskiene, så synes de det ofte er litt «dette er ikke så artig». Ofte henger dette sammen med at en kanskje skøyter mer enn en går klassisk til vanlig. Fordelingen blir ikke lik. Det samme går da motsatt vei. Noen flyter elegant og ledig avgårde på klassiskski, men kanter skiene og mangler både timing og koordinasjon med skøyteski.

Som tidligere langrennsløper hadde jeg det slik. Jeg var best i skøyting og troen på seg sjøl var ikke like stor i klassisk. Men med mer øvelse og terping ble det mer jevnt med årene.

Det samme tenker jeg veldig mye på i dag, ser unger som hele tiden skøyter og synes det er desidert artigst. Det er bra det, men husk å gå litt klassisk også. Få inn frasparket, blikket og timingen i gåingen.

Nå som aktiv løper kjenner jeg at teknikken på ski blir mer og mer rusten. Det handler kun om at jeg ikke øver på det, det er sjelden jeg går skikkelig på ski med litt fart. Jeg mangler power i armene og jeg mangler timingen og det gode frasparket jeg engang hadde.

Derfor må jeg øve mer. Holde skigåingen vedlike. Det er gull verdt! Så – du blir god og bedre på det du øver på. Uansett hva du gjør i hverdagen. Så ut å øve og repeter, repeter og repeter. Etter hvert blir det automatisert.