Brettseiling Kajakk Langrenn Løping Sykling

Hvorfor trener du?

Mann som går med staver

Hvorfor trener du? Et enkelt spørsmål, men svaret kan være både sammensatt og komplisert. Tenk over det, hva er grunnen til at du drar på trening eller ut i marka flere ganger i uken? Hva gir det deg?

Noen trener for å gå ned i vekt, noen trener for bedre helse og noen trener for å bli gode til å løpe, gå på ski eller innen annen type idrett.

Det finnes så enormt mange grunner til at folk trener, men jeg håper at de fleste trener fordi de har lyst og at de føler eget velbehag. Det er ingen hemmelighet at mange trener fordi de føler de må, og ikke fordi de har lyst.

Trening er ikke kun positivt for alle, men kan av og til føre til tvang. Jeg håper at alle dere der ute føler at trening og turer i marka gir overskudd og godt humør. Både å kjenne at kroppen jobber og at den faktisk kan. Det å øve på nye teknikker og det å øve på noe for bli bittelitt bedre. Jeg håper at det gir glede og mestringsfølelse, økt motivasjon, selvtillitt og en ren glede av å gjøre noe som skaper energi.

Trening er slitsomt av og til, men herlighet så moro og godt det er etter på. Naturopplevelser skapes, kjennskapet til deg selv øker og nye vennskap oppstår i treningsfellesskapet. Jeg ser bare positivitet med trening og bevegelse. Vi er ikke skapt for å sitte på rumpa og det handler om å benytte de anledningene en har til å dyrke seg sjøl litt. Nyte friheten av en kropp i bevegelse gir og nyte det flotte naturen har å gi oss.

Ta med deg familien eller venner ut på ski, løpeturer, gåturer, sykkelturer eller en tur i kajakk. Utnytt muligheten til å konsentrasjonen på de områdene du ønsker å forbedre, enten det er løpeteknikken eller skiteknikken. Koordinasjon, balanse og timing er utrolig moro å få til etter litt øving. En herlig mestringsfølelse og en enorm motivasjonsboost.